BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia legger mobilsatsing på is

Telia har bestemt å legge hele sin satsing på mobiltelefoni i Norge på is inntil norske myndigheter har bestemt seg for hva de vil gjøre med Sense-saken. Selskapet har dermed endret holdning til Sense-saken i løpet av de to siste ukene.

Jørgen Christiansen
15. okt. 1998 - 08:09

Telia Norge bestemte seg tirsdag for å legge sin satsing på mobiltelefoni på is. Selskapet har i lengre tid hatt satsingen til vurdering etter at en tilsvarende satsing i Danmark fikk en meget dårlig start. Det var varslet at en beslutning om videre satsing ville bli fattet i midten av oktober.

Når Telia nå utsetter utbyggingen av et mobil-nett i Norge på utbestemt tid, begrunnes det med usikkerhet knyttet til hvorvidt Samferdselsdepartementet vil opprettholde Post- og Teletilsynests beslutning om å gi Sense Communications tilgang til Telenor Mobils nett i Norge.

Telia Norges begrunner beslutningen om å legge utbyggingsplanene på is med at selskapet ikke mener det er rimelig at Telia skal pålegges en utbygging i de fire største byene for å få tilgang til Telenor Mobil og NetComs nett, dersom Sense kan få slik tilgang uten å ta på seg den samme risikoen.

Formo har tidligere overfor digi.no gitt uttrykk for at Sense-saken kunne medføre at Telia ville be om endringer i konsesjonsbetingelsene knyttet til mobilutbyggingen i Norge.

Foreløpig har ikke Telia bedt om at konsesjonsbetingelsene blir endret. For å oppfylle konsesjonsbetingelsene slik de står i dag må Telia har bygget ut mobil-dekning i de fire største byene i Norge innen september neste år.

Sist gang digi.no intervjuet Formo om problemstillingen (29. september ,"Modige NetCom-investorer" artikkel i høyre marg), sa Formo at "en beslutning om å utvide selskapets satsing i Norge med mobiltelefoni ikke er avhengig av hvorvidt Sense Communications (NetSystem) får tilgang til Telenor Mobils nett."

Vi kommenterte den gang at den logiske konsekvensen av uttalelsen var at "Utbyggingsbeslutningen blir [altså] tatt uavhengig av den diskusjonen som [nå] pågår mellom Telenor Mobil, NetCom og Samferdselsdepartementet."

Telia har altså i løpet av to uker snudd opp ned på sin holdning til Sense-saken.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.