BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia lover konkurransedyktige teletakster

Telia vil tilby alle typer telefoni til telefonbrukere fra nyttår. Ved å slå et eget firesifret prefiks foran telefonnummeret vil samtalene fases fra Telenors lokalnett til Telias nasjonale og internasjonale nett.

Frode Eriksen
1. okt. 1997 - 12:04

Telia Norges prefiks er 1516 og må slås foran telefonnumret for at man skal kunne ringe via Telias nett. På samme måte blir det for andre aktører som også har fått tildelt prefiks.

Administrerende direktør i Telia Norge AS, Gunnar Evensen, sier til digi.no at det er viktig for Telia at selskapets nye tjenester ikke blir dyrere enn Telenors tilsvarende tjenester. - Skal folk slå 1516 må det ikke koste mer enn det folk betaler i dag, sier han, uten å kunne spesifisere nærmere hva det vil koste.

- Vi er i forhandlinger med Telenor om samtrafikkavtale og før den avtalen er klar, blir heller ikke våre priser klare, sier Evensen.

- Med fordelingen av dedikerte prefiks har Post- og Teletilsynet vist i praksis at monopolet er slutt fra 1.1.1998. Vi regner med at konkurranse også på vanlig telefoni vil gi markedet bedre tjenester og produkter, noe vi allerede har sett på områdene som hittil er blitt avmonopolisert. Telia vil levere nye tjenester når Telenor har implementert løsningen i sitt nett, slik at reell samtrafikk kan utnyttes. Vi har full tillit til at Telenor vil implementere dette i god tid før årsskiftet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.