BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia lover tele-priskutt

Telia lover lavere priser enn Telenor fra nyttår med 20 prosent på utenlandstelefoni og 30 prosent på samtaler til mobilnettet. Manglende samtrafikkavtaler gjør at selskapet ikke lover lavere priser på telefoni innenlands

Frode Eriksen
24. nov. 1997 - 13:42

Telia er i likhet med en del andre teleoperatører i forhandlinger med Telenor om samtrafikkavtaler, som vil regulere hvor mye selskapene skal betale Telenor for bruk av aksessnettet til abonnentene. Derfor går ikke Telia heller ut med prislovnader på innenlands telefoni i denne omgang, bortsett fra at selskapet vil gi 50 prosent på prisene i Telenor Basis prisliste de to første ukene i 1998.

Telia har erfaring fra sitt hjemmemarked i Sverige om hva utfordrerne gjør for å skaffe seg markedsandeler og Telia vil nå bruke sin kunnskap i Norge.

- Det er opplagt at vi vet hva det driver med, sier administrerende direktør i Telia Norge, Gunnar Evensen, sier til digi.no.

Han sier at Telia er godt forberedt selv om også Telenor har posisjonert seg for å gjøre det vanskeligst mulig for konkurrentene.

Evensen sier at selskapet vil registrere nye kunder som fra nyttår vil kunne kjøpe sine teletjeneste fra Telia når det norske telemarkedet åpnes for andre aktører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.