Telia med stortap i Danmark

Telia gjør det svært dårlig i Danmark og må registrere et tap på flere millioner kroner. I tillegg kommer mobilvirksomheten som gjør at totaltapene kan ende i milliardklassen.

Flere restruktureringer og tre sjefer på to år har heller ikke hjulpet på Telias danske virksomhet. Det bokførte underskuddet i 1999 lyder på 326 millioner danske kroner, men Telias mobilvirksomhet i Danmark vises ikke i disse tallene, skriver danske Computerworld.

For mobilnettet i Danmark styres nå direkte fra Sverige, og trolig også nettdelen av virksomheten i likhet med tidligere Telia Norge. Telia Norge ble solgt til Enitel med virkning fra januar i år for 2 milliarder kroner.

Og det er nettopp innenfor nett og mobiltelefoni at utgiftene galopperer mens inntektene mangler. Telia hadde bare 170.000 mobilkunder i Danmark ved utgangen av første kvartal, mens Mobilix endte på 320.000 ved siste årsskifte. Mobilix tapte 1 milliard kroner i 1999 etter investeringer på 4 milliarder kroner over 3 år.

Danske Computerworld har fått opplyst fra kilder nær Telias ledelse at de samlede underskuddene i Danmark for Telia i fjor endte på minus 860 millioner kroner.

Administrerende direktør i Telia Danmark, Beate Bentzen, som fikk jobben like før fusjonen mellom Telenor og Telia gikk i vasken, sier at det samlede underskudd ligger nærmere en halv milliard.

Hun opplyser at omsetningen for Telia i Danmark har økt til 1,9 milliarder kroner. Omsetningen i Telia Telecom som selger fastnettelefoni i Danmark omsatte imidlertid bare for knappe 600 millioner kroner, mens underskuddet endte på 184 millioner kroner. Restruktureringer innenfor fastnettelefoni beløpet seg til 140 millioner kroner.

Til toppen