Telia med USA-partner i høst

I løpet av høsten vil Telia signere en partneravtale med et amerikansk telekomselskap. Parallelt med dette skal Telia Inc. styrkes.

Telias fremste ønske er at Telia Inc. skal kunne kopiere Telias britiske datterselskap, som omsetter for en milliard kroner og regner med overskudd om få år.

For å bidra til dette har Telias toppsjef Lars Berg, ifølge Dagens Industri, funnet fram til et fåtall aktuelle kandidater som selskapets amerikanske samarbeidspartner i USA.

Ifølge Berg er en avtale i havn med en ny partner i løpet av høsten, og selskapet er ikke et Bell-selskap, men har fokus på Internett. Den nye partneren skal erstatte den rollen AT&T så langt har hatt, blant annet gjennom samarbeidet i Unisource-alliansen. Blant selskapene som er aktuelle innenfor Internett-segmentet er Qwest og Level 3. Qwest kjøpte i vår EUnet, og har en viss virksomhet i flere land, men Sverige er et av landene der EUnet står svakt. Begge selskapene bygger ut nasjonale fiberbaserte telenett i USA som åpnes rundt tusenårsskiftet.

Berg åpnet nå også for at Telia kan selge seg ned eller helt ut av sitt eierskap i Unisource til fordel for en større internasjonal aktør - finansiell eller industriell. Unisource-eierne, Telia, Swisscom og nederlandske KNP har allerede satt i gang arbeidet med å fastsette verdien på Unisource.

Til toppen