Telia møter strøm av ADSL-klager

Spray, Telenordia og Tele2 har alle klaget på Telias priser på ADSL-tjenester. De tre selskapene mener Telia med konsernsjef Marianne Nivert (bildet) i spissen, utnytter sin monopolstilling.

- Vi har sett det før: Telia forsøker i det lengste å holde konkurransen borte. Vi vil at Konkurransetilsynet tar en nærmere titt på hvordan Telia og Telias nettselskap henger sammen, sier administrerende direktør i Tele2 Sverige, Fredrik Berglund i en kommentar til klagen.

Selskapet har hengt seg på både Spray og det Telenor-eide Telenordia som begge har levert klager på det de mener er en utnytting av en monopolrolle fra Telias side.

Dermed får det svenske Konkurransetilsynet saken på bordet, en sak der en må ta stilling til om Telia misbruker sin dominerende rolle, eventuelt i hvor stor grad.

De tre klagerne vil alle selge ADSL-teknologi til sine kunder, men de mener at Telias datterselskap Skanova tilbyr betingelser som ikke gjør det mulig å nå lønnsomhet.

For Skanova eier telenettet og de kobberkablene som benyttes for ADSL-tilknytninger, på samme måte som i Norge er det kobberledningen mellom teleselskapets sentral og kunden som en leier for å selge ADSL-tilknytninger.

Klagerne mener Skanova tar priser som ikke gjør det mulig å selge ADSL-forbindelser videre med overskudd.

Til toppen