JUSS OG SAMFUNN

Telia og Digital enige om AltaVista

Etter lang tids forhandling, har endelig Telia og Digital blitt enige om avtalen om søkemotoren AltaVista. Om det får konsekvenser for Kvasir, vil ikke Telia kommentere.

Hilde Nyman
25. juni 1998 - 13:06

Denne uke ble det kjent at den svenske telegiganten Telia og selskapet Digital Equipment Corporation har blitt enige om hvilke rammer som skal gjenlde for samarbeidet om søkemotoren AltaVista. Telia har AltaVista-lisensen for Nord-Europa, og Digital Equipment Corp. eier AltaVista.

- Vi har kommet overens om en avtale og formen rundt hvordan den nord-europeiske speilingen av AltaVista skal være. Det tok litt tid, men i alle forhandlinger må man gi og ta. Telia og Digital har ikke hatt det samme syn på alle ting i forhandlingene, men nå er begge parter fornøyde, sier pressesjef i Telia TeleCom, Jan Sjöberg.

I vår fusjonerte Telias Internett-tjeneste Passagen og Scandinavia Online AB, så Telias avtale om AltaVista vil komme i direkte konflikt med SOL-tjenesten Kvasir.

- Betyr avtalen at Telia nå vil satse mindre på tjenesten Kvasir som Telia har interesser i gjennom Scandinavia Online AB?

- Kvasir er et produkt innen vår virksomhet, og er under kontinuerlig utvikling. Det er mange konkurrenter på markedet, så av den grunn vil vi ikke gå ut med for mye informasjon. Vi får se hva som skjer i framtiden. Det eneste jeg kan si, er at det kommer til å skje spennende ting innen mange av våre områder i tiden som kommer, sier Sjöberg.

Han vil ikke kommentere de økonomiske sidene av avtalen, men understreker at den nye avtalen ikke innebærer praktiske endringer i forhold til i dag.

- Samarbeidet vil fungere på samme måte som tidligere. Telia vil fortsatt ha ansvar for driften av tjenesten, og Scandinavia Online AB vil ha ansvar for annonsesalget, sier Sjöberg til digi.no.

- Hvor lenge skal avtalen gjelde?

- Det vil jeg ikke gå inn på. Avtalen skal gjelde inntil videre når den i nærmeste framtid blir undertegnet, sier Sjöberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.