Telia og Tele2 låner 11 milliarder til UMTS

Tele2 og Telias UMTS-selskap Svenska UMTS-nät, har i dag inngått en låneavtale med en gruppe banker om å lån og løpende kreditt på til sammen 11 milliarder svenske kroner.

- Nettutbyggingen og finansieringen av denne går om planlagt, og for Telia betyr joint venturet med Tele2 betydelig reduserte kostnader enn om vi skulle gjort det alene, opplyser finansdirektør Jörgen Latte.

Telia og Tele2 eier 50 prosent hver av Svenska UMTS-nät AB som er det ansvarlige selskapet for 3G-utbyggingen. Låneavtalen - som er inngått med Nordea og Svenska Handelsbanken i syndikat med Swedbank, ABN Amro, Credit Agricole indosuez og Skandinaviska Enskilda Banken - gjelder til og med 2008, melder Telia.

Tele2s konsernsjef, Lars-Johan Jarnheimer sier at utsiktene for selskapets 3G-virksomhet "ser bra ut", og går igjen langt i å bekrefte digi.nos avsløring tidligere denne uken om at Tele2 sannsynligvis kutter ut byggingen av et eget UMTS-nett i Norge:


"Vi kommer att ha ett UMTS-nät i drift i Sverige, MVNO-avtal i Norge och Danmark, samt en licens i Finland. Detta sammantaget ger oss goda möjligheter att erbjuda UMTS-tjänster i hela Norden", sier han i en pressemelding Tele2 sendte ut torsdag ettermiddag.

Les også:

Til toppen