RESULTATERFINANS

Telia øker overskuddet

Telia endte på et resultat etter finansposter i tredje kvartal på 2.491 millioner svenske kroner, som er kraftig opp fra 267 millioner i samme periode i fjor. Omsetningen øker med sju prosent. Det er konsernsjef Marianne Nivert fornøyd med.

7. nov. 2001 - 09:54
Telia

- Telia er inne i en positiv fase. Vår kjernevirksomhet viser en sterkere utvikling med en vekst på 13 prosent i tredje kvartal, sier konsernsjef i Telia, Marianne Nivert i kvartalsrapporten. Hun sier seg spesielt godt fornøyd med Telia Mobile og Telia Networks, men er slett ikke fornøyd med Telia International Carrier.

Telia har brukt det siste året til å rendyrke selskape og har solgt unna betydelige deler av selskap som katalogvirksomhet Eniro som er børsnotert, og 91 prosent av installasjonsvirksomheten som overtas av Flextronics.

Telia økte antall GSM-kunder med 74.000 til 3.249.000, og kundene sendte 108 millioner tekstmeldinger, mens bruk per kunde (ARPU) økte fra 280 svenske kroner til 303 svenske kroner, sammenlignet med andre kvartal. APRU gikk ned sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Selskapet økte antall ADSL-tilknytninger i tredje kvartal med 122.000 og har nå 172.000 kunder. Telia foretar også goodwillnedskrivninger i Scandinavia Online AB.

Selskapet varsler at den internasjonale uroen virker dempende i ett kortere tidsrom.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.