Telia øker overskuddet

Telia endte på et resultat etter finansposter i tredje kvartal på 2.491 millioner svenske kroner, som er kraftig opp fra 267 millioner i samme periode i fjor. Omsetningen øker med sju prosent. Det er konsernsjef Marianne Nivert fornøyd med.

Telia endte EBITDA-(resultat før ned og avskrivninger) på 3,4 milliarder kroner i tredje kvartal, opp fra 3,1 milliarder i samme kvartal i fjor, og bedre enn forventet etter et gjennomsnitt av estimater fra SME Direkt på 3,3 milliarder. Omsetningen endte på 14,4 milliarder kroner, opp fra 13,5 milliarder. For de tre første kvartalene sammenlignet med i fjor, har omsetningen økt med åtte prosent til 42,2 milliarder kroner.

- Telia er inne i en positiv fase. Vår kjernevirksomhet viser en sterkere utvikling med en vekst på 13 prosent i tredje kvartal, sier konsernsjef i Telia, Marianne Nivert i kvartalsrapporten. Hun sier seg spesielt godt fornøyd med Telia Mobile og Telia Networks, men er slett ikke fornøyd med Telia International Carrier.

Telia har brukt det siste året til å rendyrke selskape og har solgt unna betydelige deler av selskap som katalogvirksomhet Eniro som er børsnotert, og 91 prosent av installasjonsvirksomheten som overtas av Flextronics.

Telia økte antall GSM-kunder med 74.000 til 3.249.000, og kundene sendte 108 millioner tekstmeldinger, mens bruk per kunde (ARPU) økte fra 280 svenske kroner til 303 svenske kroner, sammenlignet med andre kvartal. APRU gikk ned sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Selskapet økte antall ADSL-tilknytninger i tredje kvartal med 122.000 og har nå 172.000 kunder. Telia foretar også goodwillnedskrivninger i Scandinavia Online AB.

Selskapet varsler at den internasjonale uroen virker dempende i ett kortere tidsrom.

Til toppen