BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia på børs før sommeren

Da er det klart. Telia børsnoteres før sommeren og regjeringen vil få fullmakt til å selge ut inntil 49 prosent av Telia-aksjene. Men i første omgang selges mellom 20 og 30 prosent av aksjene ved børsintroduksjonen.

Frode Eriksen
29. mars 2000 - 16:03

Ifølge den svenske næringsminister Björn Rosengren vil den svenske nasjonalforsamlingen gi regjeringen fullmakt til å ta Telia på børs og til å selge ut inntil 49 prosent av aksjene i selskapet. Det er hva IT-proposisjonen som ble lagt fram i dag forteller.

Ifølge Dagens IT betyr ikke det at regjeringen har bestemt seg for hvor mye som skal selges. Rosengren sier at det ikke nødvendigvis heller blir slik at staten vil eie aksjemajoriteten i Telia, men mener at staten bør være en stor aksjonær.

Riksdagen tar den endelige beslutningen om hvor mye som skal selges i midten av mai, mens næringsdepartementet forbreder børsnoteringen.

Det er heller ikke bestemt hvor mye aksjene skal koste, men Rosengren brukte det finske teleselskapet Sonera som eksempel. Sonera er mye mindre enn Telia men har en børsverdi på 500 milliarder kroner.

Tidligere har den aktuelle børsverdien på Telia vært antatt å ligge rundt 200-250 milliarder kroner. Inntektene fra delprivatiseringen skal gå til å betale tilbake på statsgjelden. Målet er at Telia-aksjen skal bli en folkeaksje, som privatpersoner skal kunne kjøpe i små volum.

I første omgang skal Telia bare noteres i Stockholm, selv om en så langt ikke utelukker andre børser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra