BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia-penger skal ikke finansiere svensk bredbånd

Den svenske regjeringen skal ifølge Dagens IT ha kommet til enighet med Vänsterpartiet og Miljöpartiet om innholdet i den ventede IT-proposisjonen. Partene skal mellom annet ha blitt enige om å finansiere bredbåndssatsingen via ekstra distriktsmidler, ikke med penger fra privatiseringen av Telia.

Øystein Kvistad
28. mars 2000 - 17:07

Ifølge Dagens IT ble partene i dag tidlig enige om hovedlinjene i budsjettet. Finansminister Bosse Ringholm har hele tiden insistert på at midlene fra Telia-privatiseringen skal brukes til nedbetaling av statlig gjeld, og synes nå å ha fått gehør for det fra regjeringens støttepartier, som fikk sukret pillen gjennom lovnader om økte overføringer til distriktene.

Persson-regjeringens bredbåndssatsing vil trolig havne rundt syv milliarder kroner.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT er både Miljöpartiet og Vänsterpartiet bra fornøyd med budsjettforliket med regjeringen, selv om de ikke har fått øremerket midler til den mye omtalte bredbåndssatsingen.

Dette er også hovedankepunktet til Centern, som mener løsningen er dårlig fordi det fører til konkurranse mellom ulike distriktpolitiske hensyn.

- Veiutbygging settes opp mot bredbåndutbygging, det er ikke riktig, mener Centern, som i stedet vil benytte 60 milliarder kroner fra Telia-privatiseringen til utbygging av et nasjonalt bredbåndsnett.

Göran Persson er ikke enig i at distriktene rammes urimelig av budsjettforliket:

- Dette er gjort på en måte som er bra for såvel informasjonsteknologien som for miljøet, sier han til TT.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.