Telia ringer inn telefonnumrene i København

Telia går Tele Danmark i næringen i København og deler ut 850.000 telefonkataloger med gratis annonser.

Den danske storavisen Berlingske Tidende melder om at svenske Telia AB har gått til frontalangrep på en av de største gullgruvene til nasjonale teleselskaper, katalogsalget.

Mens Telenor Media AS her hjemme foreløpig får være i fred med sine enorme inntekter på oppføringer i de ulike telefonkatalogene, utfordres Telia Danmark.

Den spontane reaksjonen er trussel om rettssak.

Tele Danmark skal ha hatt en omsetning på 800 millioner danske kroner og et positivt resultat på 237 millioner på katalogvirksomheten i fjor.

Dette markedet vil Telia ha en stor andel av.

Svenskene skal bruke 60 millioner på sine bøker som rettes mot Stor-København og kalkulerer med store tap inntil de får fotfeste. Tele Danmark hevder svenskene både har rappet annonsører og kopiert innholdet, ikke minst på de lukrative Gule Sidene med næringslivsoppføringer.

- Telia forsøker å snylte på det vi har gjort gjennom hundre år. Vi blir kontaktet av massevis av sure annonsører som vil klage på feil i telefonbøkene, fordi de tror vi har lagd dem. Så mye minner de om våre bøker, sier Gert Frost, direktør for Tele Danmark Forlag, til Berlingske.

Telia dementerer beskyldningen om juks og er svært fornøyd med at katalogen "Kontakt" har blitt sluppet på markedet over én måned tidligere enn Tele Danmarks produkter.

Berlingske Tidende skriver at denne katalogkrigen startet i Sverige, hvor Tele Danmark har eierskap i det nest største katalogselskapet og også har spredt seg til noen danske provinsbyer - før skytset nå er rettet inn mot den danske hovedstad.

Til toppen