TELEKOM

Telia ruller ut 5G i Trondheim 1. april

Telia setter i gang med 5G-nett i Trondheim om under én måned og har planer om å bygge ut sitt nasjonale 5G-nett i løpet av 2023, i samarbeid med Ericsson.

– Dette vil forandre spillereglene i årene som kommer. Det kommer til å ta tid, men det skjer over natten at vi starter med byggingen, sa daværende administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge da han la fram planer om 5G-teknologi i Telias lokaler i Nydalen i Oslo i oktober. Nå er dato satt for utrulling i Trondheim.
– Dette vil forandre spillereglene i årene som kommer. Det kommer til å ta tid, men det skjer over natten at vi starter med byggingen, sa daværende administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge da han la fram planer om 5G-teknologi i Telias lokaler i Nydalen i Oslo i oktober. Nå er dato satt for utrulling i Trondheim. Foto: Håvard Fossen
2. mars 2020 - 08:13

Femte generasjons mobilnett vil bli mye raskere, langt per presist og vil kunne takle et høyere antall enheter enn 3G og 4G. Trondheim var Telenors første 5G-by, og nå sier Telias administrerende direktør i Norge, Stein-Erik Vellan til Adresseavisen at deres utrulling av 5G i Trondheim begynner 1. april.

– Da starter vi med å sette i stand basestasjonene til å være 5G, sier Vellan.

Telia hadde for øvrig Lillestrøm som startby, med utbyggingsstart 10. januar.

Norge kan igjen skryte av å ha det beste mobilnettet i Norden.
Les også

Fersk rapport: Dette er Norges beste mobilnett

Telia vraket i oktober den kinesiske telegiganten Huawei og gjorde det kjent at de lar Ericsson få bygge ut sitt Telias 5G-nett i Norge.

– Vi skal bygge et nasjonalt 5G nett innen 2023. Det er ingen visjon, det er planen, sa sjef Abraham Foss i Telia Norge da.

Ifølge Teknologirådet besluttet regjeringen å bruke 150 millioner på å frigjøre aktuelle frekvenser for å fremskynde utrullingen av 5G. Teknologien skulle testes ut blant annet på Kongsberg, på Elverum og i Oslo. Telenor, Telia og ICE har planer om å lansere 5G i Norge i løpet av 2020. De nordiske ministrene har dessuten undertegnet en intensjonserklæring med mål om at Norden skal bli den første og mest integrerte 5G-regionen i verden.

Safebase har for tiden fulle ordrebøker og det ser ikke ut til å bli mindre å gjøre når 5G-nettet gjør sitt inntog. Her er daglig leder Lars Erik Gjervan (til venstre) og leveranseansvarlig Bjørn Mangrud.
Les også

Datamengdene vil dobles med 5G. Det gir det lille teknologiselskapet i Trondheim nok å gjøre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.