BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia satser mer på kabel

Et av Telias ukjente satsingsområder er internasjonal carrier-tjenester, som vil si å selge kapasitet til andre teleselskap. Telia har den siste uken både kjøpt og byttet fiber. Noe som vil bedre selskapets dekning i Nord-Amerika.

Frode Eriksen
6. mars 2000 - 15:03

Telia har styrket satsingen betydelig i USA etter at selskapet har byttet nettkapasitet til en verdi av 1,9 milliarder kroner med Williams Communications. Til gjengjeld får Williams tilgang til Telias infrastruktur i Europa og til Telias atlanterhavskabel TAT-14. Denne avtalen kommer på toppen av en tilsvarende avtale med kanadiske Worldwide Fiber.

Telia vil etter dette nå ut i Nord-Amerika med 41.500 km fibernett som dekker 66 byer.

- Vårt mål er å bli en av de tre største på dette markedet i Europa. I tillegg ekspanderer vi nå i USA, sier sjef for Telias forretningsomåde Carrier & Networks, Marianne Nivert.

I USA er det en vanlig måte å ekspandere geografisk på å ved å bytte til seg tilgang til infrastruktur. Carriermarkedet er også betydelig mer utviklet i USA, enn i Europa. Dette gir en mye raskere og billigere dekning i større geografiske områder.

Telia skal investere 8 milliarder kroner i nettutbygning i Europa og USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.