BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia satser milliarder på Finland

Telia skal erobre 20 prosent av det finske telemarkedet. Det er allerede investert halvannen milliard kroner på et mobilnett. Nå legger Telia nye millioner på bordet i markedsføring for kapre nye kunder.

Frode Eriksen
2. okt. 1997 - 17:04

På en pressekonferanse onsdag fortalte Telia-sjef, Lars Berg, om Finlandsplanene for Telia, som i korte trekk betyr markedsandeler på 20 prosent. For å nå dette skal Telia sette i drift sitt nye mobilnett og investere titalls millioner i markedsføring.

Telia startet i Finland for tre år siden etter et aksjekjøp i Telivo. I fjor høst økte selskapet aksjeandelen til 75 prosent og kjøpte resten av selskapet onsdag. Telivo styrer i dag med 20 prosent av all datakommunikasjon i landet, 10 prosent av utenlandstrafikken og 5 prosent av innenlandssamtalene.

Siden Telia har kjøpt hele Telivo, blir navnet endret til Telia Finland. Styreformann i selskapet, Jan-Mikael von Schantz, sier at Telia så langt har investert 1,5 millarder kroner i Finland. En tredel av dette er i forbindelse med oppbyggingen av et digitalt mobilnett basert på DCS-1800 standarden.

Mobilnettet får navnet "Telia City" og skal bli et seriøst alternativ til de to eksisterende mobiloperatørene i landet, Telecom Finland og Finnet, som eies av flere private televerk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.