BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia selger eiendom for 6,4 mrd

Fokusering på kjernevirksomheten - som er telekommarkedet - er hovedbegrunnelsen for at Telia selger ut 370 eiendommer for 6,4 mrd. kroner.

Frode Eriksen
24. juli 1998 - 10:44

Selskapet selger det meste av sine eiendommer i Sverige for 5,1 mrd. kroner til et konsortium bestående av amerikansne Bankers Trust og Crown NorthCorp, tyske Deutsche Bank og svenska SPP. Tidligere har Telia solgt kvartalet Jericho i Stockholm for 1,25 mrd. kroner till Diligentia. Salget er Sveriges største eiendomshandel.

Eiendommene består av 370 eiendommer på 160 steder. Handelen krever godkjennelse fra EU, før den kan gjennomføres. Telia veger å beholde hovedkontoret i Farsta selv.

Telias gevinst på salget er 1,9 mrd. kroner. De 125 største av eiendommene står for 86 prosent av leieinntektene, og har en enda større andel av markedsverdien.

- Salget er en del av arbeidet med å rendyrke Telias kjernevirksomhet, som er telekommarkedet, og ikke eiendomsbransjen. De to eiendomshandlene frigjør betydelig kapital som vi skal satse i Telias virksomhet, sier første viseadministrerende direktør i Telia, Stig-Arne Larsson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.