BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia selger seg helt ut av Europa

Det slovenske mobilselskapet Si.Mobil skal ikke lenger ha Telia som internasjonal partner. Telia har bestemt seg for å selge sin 29 prosents aksjepost og er dermed ute av alle europeiske mobilprosjekt utenfor kjerneområdet i og ved Norden.

Frode Eriksen
28. feb. 2001 - 09:24

Telia ABs gevinst etter mobilprosjektet er vel 450 millioner svenske kroner. Konsortiet der Telia var eneste teleaktør mottok mobillisensen i 1998 for GSM-telefoni, og har siden utviklet selskapet Si.Mobil til å bli en utfordrer til det statseide mobilselskapet Mobitel.

Det er det østerrikske Mobikom som kjøper aksjeposten på 29 prosent av Telias datterselskap Telia Overseas. Telia Overseas har Telia som hovedaksjonær, mens Ratos (9 prosent), Skandia (13 prosent) og norske Orkla (13 prosent) eier resten.

Telia Overseas andel av investeringene er vel 150 millioner svenske kroner. Si.Mobil satt ved årsskiftet med vel 130.000 kunder.

- Det er svært positivt at vi på kort tid har lykkes å skape en betydelig verdi i Si.Mobil. Denne handelen er på linje med vår strategi som er å videreutvikle og realisere de verdiene som er byggd på i vår portefølje, sier administerrende direktør i Telia Overseas, Per Pedersen.

Telias strategi er å satse på mobilprosjekter i Norden, Baltikum og nærområdene øvrig, mens all annen virksomhet skal selges.

Mobilkom Austria eies av det tidligere telemonopolet i Østerrike, samt Telecom Italia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.