Telia selger seg ut av SOL-eier

Telia selger sin 25 prosent eierandel i det svenske katalogselskapet Eniro for vel 3,1 miliarder svenske kroner. Dermed står den nye SOL-eieren tilbake uten teleaktører på eiersiden.

Om det skyldtes en ikke spesielt godt oppdatert presseansvarlig i Telia, eller om beslutningen ble tatt sent tirsdag er det vanskelig å si noe om. Men da svenske aviser tirsdag brakte videre historien om at Telia skulle selge seg ut av Eniro, førte dette til blank avvisning hos Telias ledelse.

Presseansvarlig hos Telia, Lars Billstrøm, avviste det hele som rykter overfor Nyhetsbyrån Direkt. --Jeg har ikke hørt det og det skulle jeg ha gjort om det var slik. Spørsmålet er hvor ryktet kommer fra, sa han.

Tirsdag kveld sender imidlertid Telia ut en pressemelding der salget bekreftes, Telia selger ut nesten 42 millioner aksjer eller 25,5 prosent av eierandelen i selskapet, til en salgsverdi på 3,1 milliarder svenske kroner. Så sent som i juli eide Telia 47 prosent av Eniro.

Prisen per aksje ved salget blir nå kroner 74,50. Det er en gruppe institusjonelle eiere som overtar aksjeposten, som gir Telia en gevinst på 2,4 milliarder svenske kroner.

Eniro er børsnotert i Sverige, og la 2. november fram et tilbud på Telia, Telenor og Schibsteds aksjer i SOL AB på 522 millioner kroner. Oppkjøpet ble gjennomført 20. november, og selskapet har også lagt fram et bud på alle gjenværende aksjer i selskapet..

Foruten Telia, har også finske <FONT FACE="Arial,Sans-Serif" SIZE=2>Elisa Telecom solgt sine aksjer, nærmere bestemt 12,3 millioner aksjer, eller vel 7 prosent av aksjekapitalen i selskapet. Elisa solgte til samme pris som Telia, og til de samme kjøperne.

Presseskriveriene i Sverige tirsdag gav Eniro-aksjen en solid puff oppover, og konsernsjef Lars Guldstrand kunne konstatere at ryktene om et salg var nær forestående.

Først ute med saken var Bloomberg som bidro til å heve aksjens verdi med nær ti prosent på Stockholmsbørsen.

Telia skilte ut sin katalogvirksomhet i fjor og satte selskapet på børs for 84 kroner per aksje.

Til toppen