Telia setter opp prisen på ADSL

40.000 av Telias kunder må nå innfinne seg med at prisen på ADSL øker med 30 prosent. Det er den sterke etterspørselen som oppgis som årsak til økningen.

Prisene øker fra 1. september fra 250 til 325 svenske kroner i måneden, det vil si en årskostnad på 3.900 kroner, opp fra 3.000 kroner.

- Aksessen må prissettes etter de forutsetninger som nå råder og kan forutsees. Det er en betingelse for å sikre våre tjenester lønnsomhet, sier administrerende direktør for Telia bredband, Karin Moberg.

- Verken de inntekter vi har nå eller de vi forventer fra reklame eller innholdstjenester kan kompensere for de nåværende prisnivået. Samtidig er det sterk etterspørsel etter våre tjenester som vi mener gir mulighet for høyere priser.

I en pressemelding fra Telia heter det at Telias ADSL-kunder i hovedsak er fornøyd med produktet til tross for at 7-8.000 kunder har vært nødt til å bytte ut feilproduserte og brannfarlige modem.

Prisene påvirker også andre teleselskap som kjøper ADSL-tilknytning til sine kunder fra Telia, som for eksempel Telenordia.

Til toppen