RESULTATERFINANS

Telia Sonera og Telenor slåss om dansk selskap

Telia Sonera kjøpte norske Chess, men Telenor skal være med på budkampen om et lignende dansk selskap.

20. nov. 2006 - 11:55

Ifølge den svenske nettavisen di.se, skal Telia Sonera jobbe aktivt med å kjøpe en av Danmarks mobiloperatører.

Det er den danske virtuelle mobiloperatøren Debitel som skal ligge i kikkerten til Telia Soneras toppsjef, Anders Igel.

Verken Telia Sonera eller Debitel vil kommentere ryktene.

- Nei, det har jeg ingen som helst kommentar til Vi kommenterer aldri rykter uansett om de er sanne eller falske, sier Kenneth Karlberg, Telia Soneras Danmarkssjef til di.se.

Debitel kan sammenlignes med norske Chess som Telia Sonera betalte nesten to milliarder kroner for. De hadde dengang cirka 405.000 kunder og Debital har omtrent 450.000 i dag.

Som en virtuell operatør leide Chess kapasitet av både Telenor og Netcom. Etter oppkjøpet flyttet Chess kundene sine over på Netcoms nett og det ga Telia Sonera en ekstrainntekt som var viktig for å forsvare den høye prisen de betalte.

Telia Soneras erkekonkurrent, norske Telenor, skal også være interessert i danske Debitel. Telenor mistet mye trafikk når Chess ble kjøpt av konkurrenten og de vil neppe sitte stille og se på at det samme skjer igjen i Danmark.

Telenor eier allerede lavprisselskapet CBB som opererer i det danske markedet. Det spekuleres derfor i om at det er viktigere for Telia Sonera å sikre seg en posisjon og at de derfor vil være villigere til å strekke seg lengre i budkampen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.