BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia tar summetonen fra tyvringere

Det svenske televerket Telia er lei av tyvringere til sin Internett-tjeneste. Nå fratas tyvringere summetonen i seks måneder når de oppdages av Telia. Først ute er en 18-årig som tyvringet i flere tusen timer.

Frode Eriksen
9. feb. 1998 - 17:03

Seks måneder uten summetone skal avskrekke fra tyvoppkobling til Telia Internett, mener det svenske televerket. Telia stengte 7. februar den første telefonen for et halvt år, grunnet ulovlig oppkobling til Internett.

Telefonen tilhører en svensk 18-åring som har vært oppkoblet til Telia Internett i tusenvis av timer uten å betale en krone. Fram til 7. august kan det verken ringes ut eller inn på hans telefon.

Telia startet jakten på tyvringerne i fjor høst, noe som førte til at 60 abonnenter fikk sine telefoner avstengt i fra en til tre måneder. En abonnent fikk sitt abonnement oppsagt, etter å ha fortsatt med virksomheten, selv etter at han ble fratatt summetonen en periode før han fikk den tilbake.

Telia Internetts 020-nummer har i enkelte kretser blitt sett på sin enkelt å misbruke, men det få vet er at alle samtaler logges, inkludert samtaler fra hemmelige nummer.

Telia støtter seg på svensk lovgivning når abonnenter fratas summetonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.