RESULTATERFINANS

Telia tjener stadig bedre i Norge

TeliaSonera, som eier Chess, Netcom og Nextgentel, tjener stadig bedre på sine norske kunder.

13. feb. 2007 - 08:51

TeliaSonera, eier av blant annet de norske teleselskapene Chess, Netcom og Nextgentel, la i dag frem tall som viser en svak omsetningsvekst, men resultatet løfter seg noe mer.

Omsetningen til TeliaSonera økte med bare 1,4 prosent til 23,2 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2005. Resultatet endte på 4,5 milliarder, mot 3,3 i fjerde kvartal 2005.

Det er primært utenom Sverige TeliaSonera vokser.

Og Norge er et av landene der TeliaSonera gjør et kraftig hopp, men det skyldes oppkjøpet av Nextgentel i fjor. Omsetningen i fjerde kvartal endte på 9,43 milliarder svenske kroner, mens den i fjerde kvartal i 2005 var på 7,48.

TeliaSonera hevder at selskapet

Det mest spennende - både for kundene og TeliaSonera - er at mens selskapet klager på prispress og pålegg fra Post- og teletilsynet - har man økt fortjenestemarginen betydelig på et år. I fjerde kvartal satt TeliaSonera igjen med over en av tre kroner de omsatte for (34,9 prosent) og dette har økt til tross for all praten om hard konkurranse til 36,3 prosent i fjerde kvartal i år.

Enda bedre går det i Sverige der TeliaSonera har en margin før engangskonstander på hele 40 prosent. Men slik er det ikke over alt. Danske telekunder kan nok smile, for i Danmark sitter TeliaSonera bare igjen med en margin på 18,7 prosent, noe som fremdeles er ganske hyggelig. I Finland ligger marginen på 25,8.

TeliaSonera påpeker at mye av forbedringen skyldes lavere investeringer - man er nå ferdig med de store 3G og Edge-utbyggingene man gjorde i 2005.

Omsetningen på mobilsiden - Chess og Netcom - økte forsiktig med 2 prosent. Total økte man antall kunder med 4000, men Netcom taper flere kunder - såkalt churn - gjennomstrømning av kunder, økte til 19 prosent, opp fra 16 prosent i fjerde kvartal i 2005.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.