Telia truer med å ta NetCom av børs

Tele Danmark møter ingen nåde hos Jan-Åke Kark når Tele Danmark forsøker å få i stand samtaler om det norske mobilselskapets fremtid. Etter å ha kjøpt seg ytterligere opp i NetCom, truer Telia nå Tele Danmark med å ta NetCom av Oslo Børs.

Telia har de siste dagene kjøpt ytterligere 4,5 prosent av NetComs aksjer, nå sist en aksjepost fredag som omfattet en prosent av samtlige aksjer i selskapet. Mandag fortalte konsernsjef Jan-Åke Kark at selskapet tilbyr 470 kroner per aksje for resten av aksjene, det vil si fire prosent som fremdeles omsettes fritt og de vel 40 prosentene som Tele Danmark nå eier i NetCom etter det som nå virker som et mislykket oppkjøpsforsøk i mai.

Ifølge Financial Times hevder Telia at NetCom ikke vil få en likvid aksje fordi Tele Danmark ikke vil selge aksjene sine til Telia. Selskapet har i sitt prospekt for NetCom foreslått å ta selskapet av børsen uansett hvor stor del av aksjene selskapet får tak i innen akseptfristens utløp den 15. august.

Kark har tidligere oppfordret Tele Danmark til å selge, men noe salg har uteblitt. Tele Danmarks sjef for den internasjonale virksomheten, Henning Vest, har likevel ikke utelukket et salg, som ville gi selskapet en gevinst på 2 milliarder kroner. Kark gikk på en pressepresentasjon sist måned så langt som å si at om Tele Danmark vil være en passiv eier så må selskapet gjerne være det, og understreket at Telia akter å plassere sine egne folk i styret.

Informasjonssjef ved Oslo Børs, Bernt Bangstad sier til avisen at det ikke er sikkert at Telia tillates å ta NetCom av børsen. Han mener fire prosent av selskapet holder for å kalle selskapet for en likvid aksje på børsen.

Til toppen