BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia trues med 100 mill. i bot

Post- og telestyrelsen i Sverige pålegger Telia å senke avgiftene for samtrafikk for mobiltjenester til Telias mobilnett. Om ikke dette skjer før 1. juni blir Telia Mobile pålagt en bot på 100 millioner kroner.

Frode Eriksen
27. apr. 1999 - 02:15

Generaldirektør i Post och telestyrelsen, Nils Gunnar Billinger, sier at dette vedtaket vil komme mobilbrukerne til gode ved at prisene på mobiltelefoni vil gå ned.

- Vi vil fortsatt granske prisene, og arbeider sammen med både Konkurransetilsynet og Forbrukerverket for å undersøke hva som skjer i mobilmarkedet.

Beslutningen innebærer en prisreduksjon på vel 20 prosent. Avgiftene for samtrafikk er 2,75 per minutt i dag på dagtid, og 1,60 på kveld og i helg. Etter 1. juni skal den gjennomsnittlige prisen for samtrafikk til Telias mobilnett være maksimalt 1,79 kroner på GSM og 1,60 kroner på NMT 900-nettene.

Samtrafikk gjør det mulig for mobiloperatørene å benytte hverandres mobilnett til formidling og mottak av samtaler som sendes eller startes i et annet mobilnett. For hver samtale som formidles beregnes en avgift som den andre mobiloperatøren må betale. Dette gjelder også samtaler til og fra Telias faste telenett.

På grunn av Telias dominanse er det et krav fra EU om at avgiftene skal basere seg på kostnader. Ifølge Post- og telestyrelsen har Telia Mobile tatt med kostnader som ikke direkte berører samtrafikken når selskapet har fastsatt sin avgift.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.