ANALYSER

Telia valgte feil, Telenor valgte riktig

Mektige Standard & Poor feller en hard dom over Telia og roser samtidig Telenor.

23. nov. 2006 - 09:30

Ratingbyrået Standard & Poor (forkortes ofte S&P) lever av å selge ratingrapporter, samt analyser. Selskapet har en enorm makt, for en dårlig rating øker lånerenter og kan dra ned aksjekursen.

I en fersk rapport har S&P tatt for seg Telia Sonera og Tele 2. Ifølge den svenske nettavisen di.se er det trist lesning for ledelsen og aksjonærene i disse selskapene.

- De er overvurderte og mangler troverdige tilvekstmuligheter, står det i rapporten, ifølge di.se.

Analysen anbefaler videre at aksjonærene bør selge seg ut av selskapene.

For aksjonærer i norske Telenor, derimot, er analysen lystig lesning. Den skryter av Telenors strategi og skriver at det norske telekonsernet står godt posisjonert og at de har en sterkt og riktig ekspansjonsplan.

I 2000 skulle Telenor og Telia fusjonere. Det endte med fullt mageplask, da partene ikke klarte å bli enige om blant annet lokaliseringen av hovedkontoret for mobilsatsningen.

I ettertid kan det se ut som at Telenor kom bedre ut på egenhånd. Ved fusjonstidspunktet var Telia større enn Telenor, men nå har dette snudd. Blant annet passerte Telenor 100 millioner abonnenter på verdensbasis før Telia.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.