BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia vant børsavtale

Telenor måtte se seg forbigått da Oslo Børs, Norsk Opsjonssentral (NOS) og Verdipapirsentralen (VPS) valgte Telia som leverandør av institusjonenes nye nettverk.

Frode Eriksen
15. okt. 1997 - 10:11

Oslo Børs, NOS og VPS startet i januar arbeidet med sitt nye elektroniske nettverk i arbeidet med å effektivisere kommunikasjonen mellom institusjonene og deres brukere.

Leverandøravtalen med Telia, som også skal stå for driften av nettverket, ble undertegnet tirsdag, heter det i en melding fra Oslo Børs.

- Telia ble valgt i konkurranse med fem andre kandidater, og slo kraftig knock-out på samtlige både på pris og løsninger, sier Stein Ødegård, som har vært leder for prosjektet, til Aftenposten.

Nettverket vil bety en kraftig modernisering av dagens og fremtidens kommunikasjonsbehov og betyr også store forenklinger og besparelser, økt fleksibilitet og redusert ressursbruk, mener oppdragsgiverne.

Svenske CMA Small Systems AB skal i august neste år levere det nye systemet til en pris av 40,5 millioner kroner. Til våren bestemmes det når nettet skal tas i bruk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.