Telia verdt mellom 210 og 276 milliarder

Mellom 70 og 92 kroner blir startprisen på Telia-aksjen, noe som verdsetter selskapet til minst 210 milliarder svenske kroner, maksimalt rundt 280 milliarder kroner.

Mellom 70 og 92 kroner blir startprisen på Telia-aksjen, noe som verdsetter selskapet til minst 210 milliarder svenske kroner, maksimalt rundt 280 milliarder kroner.

Ifølge den svenske avisen Dagens Industri har den svenske næringsminister Björn Rosengren et problem. Han skal både imøtekomme ønskene fra småsparerne som helst ikke vil tape penger på børsintroduksjonen og fra politikere som helst vil ha tilbake så mye penger som mulig. Derfor blir pris-spennet på aksjen stort i et håp om at markedets interesse skal bidra til å vurdere prisen på aksjen.

Næringsdepartementet bestemte derfor i helgen at pris-spennet på aksjen skal være mellom 70 og 92 svenske kroner, noe som betyr at prisen på Telia varierer mellom 210 og 276 milliarder kroner.

Den endelige prisen fastsettes i midten av juni, en uke etter at regningsfristen løper ut. Den blir uansett mye lavere enn tidligere verdiannslag på Telia som har beløpt seg til rundt 300-400 milliarder kroner.

20 prosent av Telias aksjer skal selges i første omgang, i tillegg til fem prosent som en del av den planlagte emisjonen i Telia. Denne vil tilføre Telia mellom 10 og 13 milliarder kroner i ekstra kapital. Ytterligere fem prosent av aksjene kan imidlertid selges ut om det skulle vise seg at det blir skrekkelig stor interesse for Telia-aksjene.

Det svenske næringsdepartementet har også bestemt at den minste aksjeposten en privatperson kan kjøpe er 100 aksjer, som altså vil kunne koste mellom 7000 og 9000 kroner. Medel-Svensson blir informert om aksjesalget i en egen brosjyre som skal være i postkassene på torsdag. Aksjer skal kunne kjøpes på den vanlige måten ved å returnere et postkort, eller ved å legge inn bestillingen på Internett.

Til toppen