Telia vil ikke samarbeide om NetCom

Konsernsjef i Telia, Jan-Åke Kark, holder fast ved at Telia med sine 51 prosent i NetCom kontrollerer selskapet. Han har ingen tro på en dansk revansje.

Konsernsjef i Telia, Jan-Åke Kark, holder fast ved at Telia med sine 51 prosent i NetCom kontrollerer selskapet. Han har ingen tro på en dansk revansje.

Det slo Kark fast på en telekonferanse mandag ettermiddag om selskapets kjøp i NetCom. Tele Danmark vil heller ikke få bedre betalt enn andre aksjonærer for sine aksjer.

Tele Danmarks konsernsjef Henning Dyremoses ønske om et samarbeid med Telia om det norske mobilselskapet synes dermed ikke å være mer enn det.

Dermed kan det være lagt opp til en kamp om kontrollen i NetCom dersom Tele Danmark og Telia ikke kommer til enighet om "sitt" selskap. Tele Danmark og Telia kontrollerer i dag nær 93 prosent av aksjene i selskapet, etter at selskapene gjorde hver sine handlerunder.

Det hele startet da Tele Danmark kjøpte aksjer 16. mai som brakte selskapet over flaggegrensen på 40 prosent, som også utløste kjøpsplikt på de resterende aksjene i selskapet. Prisen på disse ble 310 kroner. Aksjonærene i NetCom har frist til 10. juli med å gi tilbakemelding om de aksepterer budet.

Tele Danmarks konsernsjef Henning Dyremose sa på en presentasjon i Oslo for et par uker siden at han mente budet var godt og at han ikke regnet med større aksept enn at selskapet kunne skaffe seg minst 51 prosent av selskapet. Slik skulle det imidelertid ikke gå for budet var så lavt at ledelsen i NetCom med administrerende direktør Terje Christoffersen i spissen, umiddelbart startet arbeidet med å lete etter eiere som kunne være interessert i selskapet til en høyere pris.

Løsningen fant han i Stockholm, der konsernsjef i Telia Jan-Åke Kark slo til og i løpet av forige uke skaffet seg drøye 51 prosent av aksjene i selskapet for 470 kroner per aksje, inkludert ansatte i NetCom sine opsjoner. Dette verdsetter hele selskapet til 22 milliarder kroner, 7 milliarder mer enn hva Tele Danmark mener selskapet er verdt.

Umiddelbart ønsket Tele Danmark Telia velkommen, men selskapets sjef for internasjonale aktiviteter, Henning Vest fortalte journalister mandag formiddag at Tele Danmark mente en skulle kunne konkurrere med Telia om opsjonene i selskapet. men Vest utelukket hetter ikke at selskapet ville komme til å selge aksjene, som gir selskapet en fortjeneste på 2 milliarder kroner.

Men Kark svarte kontant tilbake mandag ettermiddag, at det er Telia som kontrollerer NetCom. Nå vil også Telia legge inn et tilbud på resten av aksjene i NetCom på 160 kroner over Tele Danmarks bud, som ventes andre uke i juli. Da kommer også et prospekt i anledning kjøpet.

Til toppen