BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia ville ikke selge til Telenor

Så sent som i november i fjor sa Telias konsernsjef Marianne Nivert nei til å selge ut Telias installasjonsdel til Bravida, der Telenor og svenske BPA eier 48 prosent hver. Frykten er et Telenor-kontrollert installasjons- monopol, med Jan Kåre Pedersen (bildet) i spissen.

Frode Eriksen
17. jan. 2001 - 15:04

Telia ønsker å selge seg ned eller ut av sin installasjonsvirksomhet, som er knyttet til fire selskap; Swedia Networks, Neterna, Telia Installation og Relacom, som til sammen representerer 8000 ansatte og en omsetning på 8 milliarder kroner.

I Bravida håpet en å kunne kjøpe hele virksomheten og legge den til selskapets eksisrerende installasjonsvirksomhet innenfor tele, el, vvs og lignende. Selskapet er sterkest representert på teleinstallasjon i Norge og på andre el- og rørinstallasjoner i Sverige. Kjøpesummen ville ifølge Ekonomi24 kunne komme opp i fire milliarder svenske kroner.

I tillegg til Telias installasjonsdel står oppkjøp i Finland og Danmark på planen for å sikre målsettingen om ti prosent vekst hvert år, dels organisk, dels gjennom oppkjøp.

Bravida ble etablert i fjor høst etter fusjonen mellom Telenors tele-installasjonsvirksomhet og BPAs tradisjonelle rør-, el- og byggorienterte installasjonsvirksomhet. Det nye selskapet omsetter for over 13 milliarder kroner og har 14.000 ansatte, og børsnotering planlegges om et par års tid.

Bravidas informasjonssjef, Anne Karin Augland, bekrefter overfor Ekonomi24 at selskapet har vist interesse for Telias installasjonsvirksomhet.

Nivert sier at hun ikke var interessert i å skape et norsk monopol innenfor installasjonsområdet, men åpner for at Bravida kan kjøpe deler av virksomheten. Men ikke alt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.