TeliaSonera lanserer mens Telenor venter

Nå får svenskene billig IP-telefoni, noe Telenor foreløpig ikke vil gi sine norske kunder.

Nå får svenskene billig IP-telefoni, noe Telenor foreløpig ikke vil gi sine norske kunder.

TeliaSonera kaster seg nå ut i kampen om fremtidens telefoni, såkalt ip-telefoni.

Hittil har IP-telefoni vært forbundet med programmer som lar Internett-brukere snakke med hverandre, men etterhvert innfører stadig flere teleselskaper muligheten for å ringe fra en PC til en vanlig telefon (men ikke omvendt). Det er helt gratis å ringe. Eller i alle fall nesten. Kundene i TeliaSonera betaler en månedlig avgift på 80 kroner, pluss en startavgift på 250 kroner. I tillegg betaler de vanlig takst for samtaler utenfor teleleverandørens nett, skriver IDG.se.

- Vi ser på tjenesten som et bra tillegg til bredbåndstjenestene, og som et komplement til vanlig telefoni, for eksempel en barnefamilie som vil ha en ekstra telefon, sier pressesjef Hans G. Larsson i Teliasonera Konsument, til IDG.se.

Fra før finnes tjenesten i Finland, og nå lanseres den også i Sverige. Men Telenor har foreløpig ingen planer om å tilby denne tjenesten til norske kunder. Flere andre mindre selskaper har dog lansert muligheten. (Se tidligere saker i boksen til høyre)

- Vi har ingen umiddelbare planer om å tilby ip-telefoni til privatkunder. Vi opplever ikke at etterspørselen er så stor, men vil ikke utelukke at det kan komme et slikt tilbud i fremtiden, sier sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor Privat.

- Men etterspørsel fra kundene krever vel at det finnes et tilbud?

- Jo, men vi gjør markedsundersøkelser, og foreløpig ser vi ikke at det er særlig stor etterspørsel foreløpig, sier han.

- Er Telenor redd for at ip-telefoni kan undergrave inntektene fra vanlig telefoni ?

- Nei, vi går ikke rundt og engster oss for det. Det er dessuten en misforståelse at det er gratis å ringe via ip-telefoni. Du kan ringe ganske mye for det det koster i avgifter med ip-telefoni, sier Lessum.

Han understreker at selv om Telenor ikke tilbyr privatkunder ip-telefoni, så eksisterer et slikt tilbud for bedriftskunder

Til toppen