TeliaSonera nedbemanner i Finland

Abonnentene svikter, og TeliaSonera tyr til omfattende nedbemanning i Finland.

Abonnentene svikter, og TeliaSonera tyr til omfattende nedbemanning i Finland.

Svenskenes største teleoperatør Telia fusjonerte med finske Sonera i 2002. Nå blir 650 finner sparket fra TeliaSonera, melder Dow Jones.

Årsaken til at 650 personer får fyken, skal være klare effektiviseringsmål for selskapet og et ønske om å «strømlinjeforme» den finske virksomheten.

Den permanente endringen på konkurranseforhold som reguleringer i telekombransjen og overgang til bredbåndstelefoni, er hovedgrunnen til grepene som nå tas, melder selskapet.

digi.no har tidligere skrevet om masseflukt fra Telias svenske abonnenter på fasttelefoni.

Det er konkurrenten Tele2 som får den nye kundemassen. Tilstrømningen har vært så stor at ventetiden ligger mellom to og tre måneder, ifølge Tele2s informasjonssjef Malin Rydberg.

Som i Norge er det IP-telefoni som får svenske fastkunder til å bryte et langt kundeforhold. Men TeliaSonera har nøyaktig som Telenor fortsatt store inntekter fra nettet, ettersom selskapet viderefakturerer konkurrentene for leie av telenettet.

Telia bekrefter store volumer i all håndtering på overgang fra fasttelefoni. Tele2 har nå inngått en klar avtale med Telia om hvilke nivåer som skal håndteres per uke og per måned.

Til toppen