TeliaSonera og Tele2 kjøper svensk 3G-lisens

TeliaSonera og Tele2 kjøper den fjerde svenske 3G-lisensen.

TeliaSonera og Tele2 kjøper den fjerde svenske 3G-lisensen.

Som digi.no tidligere har skrevet, har det vært spekulasjoner om salg av 3G-lisensen til Orange i Sverige i noen uker. Mobilselskapet Orange har kuttet kraftig i kostnadene, og satsingen i Sverige har gått i stå. Dermed ønsker selskapet å selge ut sin UMTS-satsing.

Nå kjøper TeliaSoneras og Tele2s samlede selskap, Svenska UMTS nät AB, den fjerde svenske 3G-lisensen fra Orange Sverige AB. Det skriver selskapene i en melding. Dermed får TeliaSonera seg en UMTS-lisens i hjemmemarkedet likevel.

Det ble mye oppstyr da svenske myndigheter ikke ga sitt eget Telia lisens på det nye 3G-nettet. Nå ligger det altså an til at TeliaSonera sikrer seg et 3G-nett i Sverige likevel.

- Vi tror att våre kunder kommer å utnyttet mobilt internett med e-post og muligheter for å surfe fra mobiltelefonen i stor utstrekning. Da kommer vi å trenge den ekstra kapasiteten vi får igjennom den her listensen, særskilt i store byer, skriver den svenske TeliaSonera-sjefen Marie Ehrling i en melding.

TeliaSonera har i lengre tid delt lisens med Tele2 i det samlede selskapet Svenska UMTS-nät AB. Den nye lisensen kommer ikke til å endre formene på samarbeidet, heter det i meldingen.

TeliaSonera og Tele2 har nå informert det svenske Konkurrensverket om sine planer. Overtakelsen av 3G-lisensen må godkjennes av myndighetene før det endelige salget.

Prisen på lisensen er oppgitt å være 50 millioner svenske kroner.

Til toppen