JUSS OG SAMFUNN

Telio inngår millionforlik

Endelig enig med skattemyndighetene etter langtekkelig krangel.

Eirik Lunde, toppsjef i Telio, kan endelig si seg ferdig med en årelang skattekrangel. Saken starten på grunn av en artikkel i digi.no.
Eirik Lunde, toppsjef i Telio, kan endelig si seg ferdig med en årelang skattekrangel. Saken starten på grunn av en artikkel i digi.no. Bilde: Telio
21. des. 2011 - 14:00

IP-telefoniselskapet Telio har i flere år hatt en omfattende disputt med norske skattemyndigheter. Det hele startet med en artikkel i digi.no tilbake til mars 2006. Vi avdekket da at et smutthull i loven, og en selskapskonstruksjon med utgangspunkt i Sveits gjorde at selskapet kunne kutte momsen.

Skattemyndighetene sendte i mars i år et brev til Telio der de krevde 88 millioner kroner for moms for perioden 2004 til 2008.

Det var også forventet at myndighetene ville kreve penger for perioden etter 2008 frem til første halvår 2011, noe som gjorde at Telio risikerte å måtte ut med hele 195 millioner kroner, utenom en eventuell straffeskatt.

Men onsdag kunne Telio offentliggjøre at de har blitt enige med Skatt Øst om et forlik. I forliket må Telio betale 50 millioner kroner, inkludert renter.

Selv om beløpet er betydelig har Telio bestemt seg for å akseptere forliket, selv om de mener de ikke har gjort noe galt og at skattemyndighetene ikke har noe utestående.

– Telio mener fremdeles at selskapets moms-praksis har vært korrekt, og at sannsynligheten for å vinne frem i retten er større enn å tape. Men vi har veid vår sterke juridiske posisjon mot den direkte og indirekte kostnaden av en forlenget momstvist i retten, som vi forventer vil gå helt til høyesterett, skriver selskapet i en børsmelding.

Når skattesaken nå er ute av veien har de dermed fjernet en betydelig juridisk og økonomisk usikkerhet, og det åpner opp for strategiske muligheter for Telio og eierne. Alt i alt mener styret at løsningen er den beste, både for selskapet og for aksjonærer, melder selskapet videre.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.