Telio med enkel IP-telefoni for bedrifter

Telios IP-telefoniløsning for bedriftene kan på ingen måte erstatte sentralbordet.

Telio med enkel IP-telefoni for bedrifter

Telios IP-telefoniløsning for bedriftene kan på ingen måte erstatte sentralbordet.

Telio var først ute med IP-telefoni i Norge og er fremdeles nest størst, bak Telenor. Men hittil er det i utgangspunktet bare privatpersoner som har kunnet kjøpe, selv om det sikkert er mange 1 og 2-mannsbedrifter som blitt kunder.

digi.no har flere ganger skrevet om at Telio kommer med et tilbud til bedrifter og i dag morges kom den formelle lanseringen.

Men Telio ser ut til å mangle noen mer avanserte løsninger for sentralbord, grupper og andre funksjoner som bedrifter typisk trenger. Telio påpeker derfor at deres nye løsning er beregnet på for små og mellomstore bedrifter.

Administrerende direktør Eirik Lunde i Telio bekrefter til digi.no at IP-telefonileverandøren i første omgang utnytter eksisterende teknologi som foreløpig gir enkle tjenester. Det er mulig å sette over, men løsningen kan på ingen måte erstatte sentralbordet.

- Vi er foreløpig bare i første fase mot bedriftsmarkedet som er et stort og upløyd marked med et stort vekstpotensiale. Om seks til åtte måneder vil vi komme med en ny modell som vi mener kan erstatte et mer avansert sentralbord, sier Lunde til digi.no.

Telio påpeker at mesteparten av norsk næringsliv, 190.000 bedrifter, er små og mellomstore selskapet. Til tross for at de fleste bedrifter i dag har bredbåndstilgang, viser undersøkelser fra Post- og teletilsynet at under en halv prosent av dem har tatt i bruk bredbåndstelefoni.

- Prisene for fasttelefoni har blitt redusert mye for forbrukerne i de siste årene, men bedriftene har så langt ikke hatt gleden av en tilsvarende reduksjon, påpeker Lunde.

Telio priser sin bedriftsløsning til 159 kroner per linje per måned. Dette gir gratis samtaler til alle fasttelefoner i Norge, Norden, Vest Europa og Nord Amerika.

Til toppen