RESULTATERFINANS

Telio reduserer gjelden

Ligger foran planen for å restrukturere Nextgentel, sier Eirik Lunde.

Telio-sjef Eirik Lunde ser ut til å være i ferd med å lykkes i å bygge en lønnsom helhet etter oppkjøpet av Nextgentel i desember i fjor.
Telio-sjef Eirik Lunde ser ut til å være i ferd med å lykkes i å bygge en lønnsom helhet etter oppkjøpet av Nextgentel i desember i fjor. Bilde: Per Ervland
29. okt. 2013 - 16:52

Ni måneder etter å ha kjøpt Nextgentel for 600 millioner kroner, er Telio fornøyd over å ha greid å redusere den rentebærende gjelden til 277 millioner kroner, går det fram av selskapets rapport og presentasjon for tredje kvartal.

I en pressemelding forteller Telio-sjef Eirik Lunde at omstruktureringen av Nextgentel går som planlagt, og at resultatene ligger foran planen: Staben er redusert med 76 årsverk, og lønnsomheten er bedret.

Regnskapet viser nettoinntekter for hele konsernet på 326 millioner kroner, et driftsresultat på 25 millioner kroner og et resultat før skatt på 16 millioner kroner.

Nextgentel bidrar med to tredeler av Telio-konsernets samlede netto omsetning, det vil si 217 millioner kroner. Omstruktureringskostnadene er henvist til sekkeposten «annet», som ikke figurerer på fjorårets regnskap: Denne posten har et negativt driftsresultat på 15,4 millioner kroner, mens Nextgentel er oppført med et positivt driftsresultat på 16,2 millioner kroner.

Holder man Nextgentel utenfor, framstår «gamle» Telio med en omsetning på 108 millioner kroner, 9 prosent opp fra tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet, medregnet posten «annet», er 9,3 millioner kroner, ned 31 prosent.

Telio har virksomhet i Danmark, Nederland og Sveits. Nettoinntektene her øker med 14 prosent til 26 millioner kroner, det vil si 24 prosent av konsernets samlede nettoinntekter uten Nextgentel. Driftsresultatet er opp nesten 60 prosent til 6,7 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.