Telio ser fram til klagenemnda

Telio-sjef Arild Nilsen ser fram til at kundetvister skal kunne avgjøres i en egen klagenemnd.

Men tjenesten tilfredsstilte ikke alle. Sen levering og hakkete samtaler, var blant klagene som gikk igjen. Fram til nå har Forbrukerrådet tatt seg av klager fra IP-telefonikunder, mot Telio og andre leverandører.

Forbrukerrådet har ingen myndighet til å behandle saker. Fra nyttår trer derfor en egen nemnd i funksjon: Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon. Nemnda skal gjelde for alle leverandører av elektroniske kommunikasjonstjenester.

    Les også:

Administrerende direktør Arild Nilsen i Telio har tro på at dette blir et seriøst og godt organ både for kunder og tilbydere av tele- og internettjenester.

Han reagerer på at Aftenposten framholder Telio blant verstingene på klager, der det framgår at Telio-kunder har henvendt seg 324 klager ganger til Forbrukerrådet så langt i år.

– Det er viktig å skille mellom klager og henvendelser. Vi har kun fått ti klager sendt over til oss fra Forbrukerrådet og de er alle ordnet opp i, sier Nilsen til digi.no.

Han framholder at mange av henvendelsene egentlig er spørsmål, for eksempel om Telio har lov til å ta etableringsavgift til nye tjenester fra bredbåndstelefonileverandører.

Nilsen peker på at Telio faktisk har halvert antall henvendelser i novembermåned.

Han reagerer også på at kunder angivelig skal ha klaget på vanskelig konfigurasjon.

– Telio er kåret til å ha den enkleste installasjonen av alle aktører i markedet av Post- og teletilsynet. Det er derfor ren synsing fra Forbrukerrådet å si at man henvender seg der på grunn av at vi har en komplisert tjeneste, sier han til digi.no.

Nå ser han fram til fornøyde kunder og mener at brukerklagenemnda vil kunne holde en ryddig oppfølging på dette.

At klagesaker skal behandles raskt og trygt, mener han er en stor fordel for begge parter. Formålet er nemlig å sikre en rimelig, rettferdig og hurtig behandling av tvister mellom forbrukere og tilbydere av elektroniske kommunikasjonstjenester.

I motsetning til Forbrukerrådet skal den nye nemnda behandle og avgjøre tvister. Det vil dermed bli enklere å klage og få avgjort de mange kranglene en del av ADSL og IP-telefoni-selskapene er involvert i.

– I utgangspunktet ønsker vi ikke at kundene i det hele tatt skal kontakte en klagenemnd, men ved å få tilbakemeldinger kan vi gjøre våre tjenester bedre, sier Nilsen.

Det vil være lederen for kundeservice som blir kontaktpersonen i den nye brukerklagenemnda.

Til toppen