RESULTATERFINANS

Telio skiller drift og utvikling

Leverandøren av IP-telefoni deler seg i to atskilte forretningsenheter.

Telio Holding ASA melder at styret har vedtatt å reorganisere selskapet. Holdingselskapet fronter en familie av selskaper, Telio Group, etablert i Norge, Nederland og Sveits.

Reorganiseringen går ut på å dele Telio Group i en operativ enhet og en teknologi enhet. Det oppgitte motivet er at man ønsker å skille mellom drift og teknologisk utvikling, og fordele dem på hver sine forretningsenheter.

Den nye forretningsenheten for teknologi skal videreutvikle den teknologiske plattformen som Telios IP-telefonitjenester bygger på, samt legge til grunn for nye produkter og tjenester, heter det. Som eksempel nevnes applikasjoner for mobiltelefoner, i forlengelse av de to applikasjonene, henholdsvis Teliophone for iPhone og Goji for Android, som selskapet har lansert det siste halvåret.

Hva slags endringer reorganiseringen vil medføre for selve selskapsstrukturen i Telio Gruppen er ikke avgjort ennå. Det formelle skal være unnagjort innen nyttår.

Telio har en spesiell selskapsstruktur. Konsernet deler IP-telefoni i to ulike tjenester, henholdsvis «ren IP-kommunikasjon» og samtrafikk med nasjonale telenett. Det fører til at IP-telefoni til for eksempel norske abonnenter leveres av to ulike selskaper: Et norsk selskap, Telio Telecom AS, leverer samtrafikk, mens et sveitsisk selskap, Telio SA, leverer kommunikasjonen IP til IP.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.