BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telio tilbyr video-konferanser i HD-kvalitet

Telio og Tandberg vil flytte video-konferanser fra ISDN og over på internett.

Bilde: Tandberg
22. aug. 2007 - 08:55

Bredbåndstelefoniselskapet Telio lanserer nå det de hevder er verdens første abonnementsbaserte høykvalitets videokonferanse over internett.

I dag har det vært mest vanlig å kjøre slike videokonferanser over ISDN-baserte telefonlinjer.

- IP er en mer fleksibel og kostnadseffektiv kommunikasjonsplattform sammenlignet med ISDN, sier Håkon Dahle, teknisk direktør i Tandberg.

Telio og Tandberg har samarbeidet om å utvikle et teleabonnement som også støtter videokonferanser over internett. Det er de nå i mål med.

- Den høye prisen på videokonferanse over ISDN-linjer har vært en hindring for utstrakt bruk av visuell kommunikasjon blant tradisjonelle telefonbrukere, sier administrerende direktør i Telio, Eirik Lunde.

Telio og Tandberg er langt fra først på å levere videokonferanser over internett. Både MSN Messenger og andre meldingstjenester støtter video, men det er med en mye lavere oppløsning.

- Vi kan kjøre videokonferanser med HD-kvalitet over internett, sier Lunde til digi.no.

For å få tilgang til videokonferansesystemet, må kundene inngå et ekstra abonnement. Det har en oppstartspris på 1.000 kroner, og en månedlig avgift på 318 kroner. Inkludert i den prisen er gratis telefoni og video-samtaler til fasttelefoner i Vest-Europa, Nord-Amerika og Kina.

Selv om det er markant billigere å bruke internett istedenfor ISDN, så vil brukerne fortsatt måtte kjøpe videokonferanseutstyr fra Tandberg for å bruke tjenesten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.