BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telio vil kapre småbedriftene

Telio-sjef Eirik Lunde har fått et godt grep på privatkundene. Nå vil IP-pioneren fri til småbedriftene.

Telio var den første IP-telefonileverandøren som tilbød teknologien til privatpersoner. Siden selskapet startet opp i mars 2004, har det dukket opp et førtitalls andre aktører som prøver lykken på IP-telefoni.

Med det solide forspranget, hadde Telio etter første kvartal i år 132.000 abonnenter. Omsetningen vokste med 34 prosent til 88,4 millioner kroner. IP-pioneren som har slitt med røde tall, oppnådde for første gang et positivt resultat, på 4,1 millioner kroner.

Telio omsatte i 2006 for 295 millioner kroner og oppnådde et minusresultat på 14,6 millioner kroner.

Tidligere Ventelo-sjef Eirik Lunde overtok sjefsstolen etter Arild Nilsen i Telio, og forteller at tallene for andre kvartal slippes om to uker.

Lunde røper til digi.no at Telio framover vil satse på småbedriftene. Bedriftsmarkedet har lenge sittet på gjerde og ventet, og Lunde anslår at det kanskje bare er en prosent av bedriftsmarkedet som foreløpig bruker IP-telefoni.

Telio vil satse på bedrifter med en til ti ansatte. Lunde mener denne kategorien omfatter anslår 190.000 norske bedrifter.

Lunde mener at privatmarkedet over flere år har vært med på å drive fram teknologien, og gjort den moden for bedriftsmarkedet som er helt avhengig av summetonen.

– Alle undersøkelser vi har gjort mot denne gruppen, viser at småbedriftene nå er klare for ny teknologi, sier han til digi.no.

Telio vil allerede før sommerferien starte en forsiktig lansering av tilbudet mot bedriftsmarkedet, og fortsette kampanjen utover høsten.

– En annen grunn til at bedriftsmarkedet har vært avventende, skyldes en stor teleaktør som på ingen måte har drevet IP-telefoni-teknologien fram, sier Lunde.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.