KORTNYTT

Teller blir datterselskap til BBS

Kortinnløserselskapene forventer sterk konkurranse framover, og må slå seg sammen for å overleve.

12. des. 2006 - 09:26

Kortinnløserselsakpet Teller (tidligere Visa) fusjonerer med forretningsområdet Handel og Varekjøp i BBS, og danner et av Nordens ledende selskaper for kortbetaling. Det nye selskapet vil videreføre navnet Teller, og blir et datterselskap av BBS Holding.

Fusjonen mellom BBS og Teller gjennomføres for å møte den stadig økende konkurransen fra europeiske aktører samtidig som kundene i større grad blir flernasjonale. Eksperter forventer at beslutninger i økende grad vil bli tatt utenfor Norge og at etterspørselen etter grenseløse tjenester og løsninger øker.

Det nye selskapet vil være en av aktørene i Norge som kan tilby butikker, hoteller og andre brukersteder et komplett tilbud for håndtering av kortbetaling.

BBS som innsamler av BankAxept-transaksjoner for bankene berøres ikke av fusjonen, da dette forretningsområdet blir liggende i et annet selskap i BBS.

Teller vil få rundt 200 ansatte og det forventes en omsetning på ca 1,2 milliarder kroner i løpet av neste år.

- Markedet for kortbetaling er preget av hard konkurranse, og domineres av store europeiske aktører. Med fusjonen vil Teller få økt volum og finansiell styrke som gjør oss i stand til å vokse videre også utenfor Norge, sier administrerende direktør Peter Wirén i Teller.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.