BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telstra ny AT&T-partner

AT&T får et bedre fotfeste i det asiatiske telemarkedet etter at det er inngått en intensjonsavtale med det australske televerket Telstra. Det er ventet at selskapet går inn på eiersiden i World Partners, sammen med Unisource, Singapore Telecom, japanske KDD og AT&T.

Frode Eriksen
29. juli 1997 - 13:03

WorldPartners, der AT&T er den dominerende partner med 40 prosent, kan dermed få sin femte eier, i tillegg til 12 teleselskap som har inngått mindre forpliktende avtaler med alliansen. Foruten AT&T sitter Singapore Telecom med 16% av aksjene i WorldPartners, KDD har 24% og Unisource 20 prosent. Unisource selv er et joint venture mellom Telia, Swiss PTT og det nederlandske PTT Telecom.

AT&T får med denne avtalen et sterkere grep om det asiatiske telemarkedet. Alle de tre store globale aktørene mangler fortfeste i denne delen av verden og er ivrige etter å få nye alliansepartnere. Det asiatiske telemarkedet er i sterk vekst. Telstra selv har behov for internasjonale kontakter for å styrke sitt eget marked, og vil også få tilgang til de tjenestene som WorldPartners distribuerer.

Telstra er Sør-Øst Asias tredje største telekom-selskap om en ser på omsetning, og er den dominerende teleaktøren i Australia.

WorldPartners ble etablert i 1993 og har følgende ikke-eiende medlemmer: Hong Kong Telecom, det meksikanske Alestra, indinesiske PT Indosat, Thailands telemyndigheter, israelske Bezeq, Telecom New Zealand, fillipinske PLDT, Korea Telecom, ITA Taiwan, AT&T Canada, brasilske Telebras og Telekom Malaysia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.