Tenåring angivelig bak MSBlaster-ormen

FBI har varslet at de i løpet av fredag vil arrestere og sikte en tenåring som opphav til MSBlaster-ormen.

FBI har varslet at de i løpet av fredag vil arrestere og sikte en tenåring som opphav til MSBlaster-ormen.

Ifølge Associated Press ble dette bekreftet av en talsperson for USAs føderale politi FBI natt til fredag norsk tid.

Den som skal arresteres er 18 år gammel. Navn og bosted er ikke oppgitt. Sammen med påtalemyndighetene i Seattle i delstaten Washington, har FBI innkalt til en pressekonferanse fredag klokka 22:30 norsk tid.

Den forestående siktelsen skal bygge på vitneutsagn.

MSBlaster-ormen, også kjent som Blaster og LoveSan, slo til 11. august. Den spredte og formerte seg uten hjelp av e-post, ved å utnytte en sårbarhet i Windows som Microsoft advarte om og la ut en fiks for 16. juli. 30. juli gikk amerikanske myndigheter ut med en spesiell advarsel om at hullet måtte tettes så fort som mulig for å unngå mulige omfattende angrep mot Internett. Da den slo til, spredte ormen seg svært raskt fordi mange systemadministratorer og brukere hadde unnlatt å følge myndighetene og Microsofts oppfordring.

Ormen ebbet raskt ut, og greide ikke å koordinere det varslede tjenestenektangrepet mot Microsoft. 18. august dukket det imidlertid opp en annen orm, kalt Nachi, Welchia eller White Hat, som jaktet på MSBlaster ved å infisere maskiner med den samme sårbarheten, og tvinge dem til å laste ned fiksen fra Microsoft.

Tenåringen som skal siktes for MSBlaster, skal ha vært ansvarlig for en av variantene av ormen, som ble observert i minst to ulike utgaver med minimale forskjeller seg i mellom.

Til toppen