BEDRIFTSTEKNOLOGI

Terabyte på terabyte på tape

Sony setter lagringsrekord

Sonys nye lagringsteknologi tilbyr en lagringstetthet som er 74 ganger høyere enn båndene i slike LTO Ultrium-kassetter. Men det er høyst uklart når den nye teknologien vil bli tilgjengelig på markedet.
Sonys nye lagringsteknologi tilbyr en lagringstetthet som er 74 ganger høyere enn båndene i slike LTO Ultrium-kassetter. Men det er høyst uklart når den nye teknologien vil bli tilgjengelig på markedet. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mai 2014 - 09:52

Sony kunngjorde i forrige uke at selskapet har utviklet en magnetisk tapeteknologi som tilbyr en lagringstetthet på 148 gigabit per kvadrattomme, noe som skal være ny rekord. Ved å kombinere tapeteknologien med dagens datakassett-formater skal man kunne lagre mer enn 185 terabyte per kassett.

Sony opplyser at dagens avanserte LTO-6-kassetter, LTO Ultrium, har en lagringstetthet på omtrent 2 gigabit per kvadrattomme, noe som gir kassettene en ukomprimert lagringskapasitet på 2,5 terabyte.

Sony skal ha vist fram teknologien under INTERMAG Europe 2014-konferansen som åpnet i Dresden, Tyskland, i helgen. IBM skal ha hjulpet Sony med å fastsette lagringstettheten til magnettapen.

I en pressemelding, som beskriver hvordan den rekordhøye lagringstettheten har blitt oppnådd, skriver Sony at behovet for lagringsmedier med stor kapasitet og mulighet for rask gjenoppretting blir stadig større, blant annet på grunn av økende bruk av nettskytjenester og «big data».

Sony opplyser at selskapet ønsker å kommersialisere teknologien, men gir ingen løfter om når dette vil kunne skje. Samtidig vil selskapet også videreutvikle teknologien slik at lagringstettheten kan gjøres enda høyere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.