Terje Thon slutter i Telenor

Sjefen for Telenors internasjonale senter, Terje Thon, slutter i juli.

Sjefen for Telenors internasjonale senter, Terje Thon, slutter i juli.

Terje Thon (54) fikk den nye rollen som leder for Telenors internasjonalisering den 15. februar i år, da ledere for selskapets nye forretningsområder ble utpekt. Telenor er i gang med å meisle ut sin nye strategi, der internasjonalisering av noen av selskapets kjerneområder står sentralt.

Thon vil ikke lede denne jobben, etter at han har meddelt selskapet at han vil slutte den 1. juli, men vil være disponibel ut oppsigelsestiden til 30. september 2000. Deretter vil Thon ta enkeltoppdrag for Telenor og ifølge selskapet vil han fremdeles arbeide med Telenors Norden-strategi og internasjonale partnerstrategi.

- Dette er en rent personlig beslutning. Jeg har sittet i ledelsen i Telenorkonsernet i mer enn 11 år, og ønsker nå å få mer tid til å dyrke flere interesser, sier Thon.

- Beslutningen har modnet over tid, og det var naturlig å ta en avgjørelse nå, når Telenor står foran et nytt skifte.

Thon ble tilsatt i Telenor i 1989 som administrerende direktør i TBK, før han ble daglig leder i Norsk Telekom som var en del av Televerket. Etter at Televerket ble aksjeselskap 1. november 1994 har han hatt tittelen visekonsernsjef.

Han har de siste årene vært ansvarlig for Telenors internasjonalisering, som har vokst betydelig, spesielt innenfor satellitt, Internett og mobiltelefoni.

Det er ennå ikke klart hvem som erstatter Thon som leder av Telenors internasjonale senter.

Til toppen