Terra Lycos går til GoTo.com

Fast Search & Transfer-aksjonær vil implementere søketjenester fra GoTo.com. Nyfusjonerte Terra Lycos satser dermed på flere hester.

Fast Search & Transfer-aksjonær vil implementere søketjenester fra GoTo.com. Nyfusjonerte Terra Lycos satser dermed på flere hester.

Terra Lycos har inngått avtale med søkemotortjenesten GoTo.com om leveranse av søketjenester. Dette går frem av en pressemelding sendt ut av GoTo.com i dag.

Avtalen går over en treårs-periode og skal ifølge GoTo.com ha en verdi på et tosifret millionbeløp i dollar.

I henhold til avtalen vil tjenesten fra GoTo.com bli lagt til Lycos.com og HotBot-tjenestene som en søketjeneste på Lycos Network. Det ser altså i utgangspunktet ikke ut til at tjenesten skal erstatte andre tjenester på Terra Lycos, men heller utfylle de tjenestene som allerede ligger der.

Det interessante for norske forhold er at det opprinnelige Terra, i tillegg til å ha en avtale med søkemotorselskapet Inktomi, etter fusjonen med Lycos vil bli en av hovedaksjonærene i Fast Search & Transfer.

GoTo.com tar betalt av selskaper som ønsker oppføring i selskapets søkemasse. GoTo.com har avtaler med rundt 32.000 annonsører. I løpet av tredje kvartal gjennomførte selskapet i henhold til egne beregninger rundt 114 millioner betalte introduksjoner av annonsører mot nettbrukere som søkte etter informasjon.

Avtalen bør i utgangspunktet ikke bety noen trussel for Fast Search & Transfer, hvor Lycos er aksjonær.

Imidlertid illustrerer denne kontrakten at det nyfusjonerte Terra Lycos ønsker å satse på flere hester i forbindelse med utbyggingen av søketjenestene på sine nettsider.

Et annet moment er i hvilken grad implementeringen av denne søketjenesten på sikt og eventuelt vil begrense antallet treff og dermed inntektsgrunnlaget for Fast Search & Transfer i samarbeidet med Lycos.

Til toppen