Terror ødelegger ikke for Cisco

I en bransje som ellers flommer over av resultatvarsler, kan Cisco-sjef John Chambers fortelle at han ikke merker noe fall.

I en bransje som ellers flommer over av resultatvarsler, kan Cisco-sjef John Chambers fortelle at han ikke merker noe fall.

Cisco serverte i går en av svært få gode nyheter fra amerikansk IT-bransje på lenge. Der svært mange andre selskaper varsler om svakere tall etter terrorangrepet 11. september, fortalte Cisco-sjef John Chambers i går at han forventer å møte tidligere estimater for det som er hans første finanskvartal.

Dette står i sterk kontrast til konkurrenten Nortel som i går gikk ut med et resultatvarsel om et tap på 3,6 milliarder dollar i dette kvartalet og oppsigelser av 20.000 ansatte. Hos konkurrente Lucent spøkte ordet konkurs en stund i kulissene.

Chambers sier han er "svært komfortabel" med de tidligere estimatene og forventningene. - Terrorangrepet i USA har bare hatt mindre påvirkinger på Ciscos salg, fortalte Chambers.

Men kundene er blitt litt mer forsiktige med investeringene og som mange andre vil ikke Chambers servere noe estimat eller pekepinn for neste kvartal. Cisco-aksjen gjorde et hopp på hele 22 prosent etter at Chambers i går gikk ut i media.

Til toppen