BEDRIFTSTEKNOLOGI

Terror-register slått ut av datavirus

USAs system for å hindre terrorister fra å få visum til landet, ble slått ut av et datavirus.

Ifølge Associated Press fikk USAs ambassader og konsulater over hele verden sent i går denne beskjeden: "CLASS er nede fordi det er funnet et virus i systemet."

CLASS står for "Consular Lookout and Support System". Det er et system som drives av det amerikanske utenriksdepartementet i samarbeid med det føderale politiet FBI og innvandringsmyndighetene. Det inneholder mer enn 12,8 millioner navn, blant dem minst 78.000 mistenkte terrorister.

Fordi det ikke finnes noe reservesystem, er det umulig å innvilge søknader om visum.

Rutinen krever at alle søknader skal sjekkes mot systemet, og det er fysisk umulig å få skrevet ut et visum dersom søkeren ikke er sjekket mot registeret. Det er ikke kjent hvor lenge systemet vil være nede. CLASS er blitt kraftig utvidet siden terrorangrepene 11. september 2001.

USAs utenriksdepartement har ikke offisielt bekreftet at CLASS er nede, men innrømmer at de har dataproblemer.

Meldingen som advarte at systemet er nede, sa ingenting om hvilket virus det dreide seg om. Det skal ha vært sendt en annen melding som advarer at det er avslørt et tilfelle av ormen Welchia (også kjent som Nachi) et eller annet sted i ambassadenes nettverk. Welchia ble oppdaget noen dager etter MSBlaster. Ormen tetter igjen nettverk ved febrilsk å laste ned Windows-oppdateringer fra Microsoft.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.