JUSS OG SAMFUNN

Terrorangrep gjør SOL størst i Danmark

En nordisk minnetjeneste er satt på nettet etter det forferdelige terrorangrepet i USA. Den førte til at SOL Danmark fikk svært mange brukere innom portaltjenesten den siste uken.

18. sep. 2001 - 15:07

Hittil har SOL i Danmark slitt med topp-plasseringen i Danmark. Portalen har siden starten slitt med å være en nummer to-tjeneste etter Jubii.

Men sist uke skal SOL ha passert Jubii i antall unike besøkende som i realiteten er unike IP-adresser/datamaskiner på Gallups danske nettmålinger WebMeasure/Red Sheriff.

SOL-tjenesten ComOn melder dette på sine hjemmesider. Ifølge Gallup skal SOL ha hatt 1,026 millioner unike IP-adresser/besøkende innom i uke 38. Jubiis tall var 978.355.

I antall sidevisninger er imidlertid Jubii stadig klart størst, med 25,1 millioner sidevisninger mot 15,5 millioner for SOL.dk.

«Levende» stearinlys i forbindelse med terroraksjonen 11. september. <i>Illustrasjon:  SOL Danmark</i>
«Levende» stearinlys i forbindelse med terroraksjonen 11. september. Illustrasjon:  SOL Danmark

Det er nettstedet "Tenn et lys mot terror" som SOL Danmark har lagt inn på sitt eget domene.

Besøkende fra hele verden har gått inn på tjenesten og tent over 730.000 virtuelle lys siden onsdag i forrige uke. Etter to dager var det tent nesten 150.000 lys og i kveld avsluttes aksjonen. Da skal listene etter planen overrekkes en av USAs ambassader i Skandinavia, skriver SOL i en pressemelding.

Og da er det sannsynlig at den danske brukermassen på SOL stabiliseres på gammelt nivå, det vil si som nummer to etter Jubii.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.