Terrorangrep utsetter IT-bransjens opptur

Terrorangrepet i forrige uke vil bidra til å utsette den forventede oppturen i IT- og telebransjen.

Mange i IT-bransjen mente fallet ville snu i tredje kvartal, men foreløpig ser det ikke slik ut, noe terrorangrepet i USA bidrar til. Om terrorangrepet faktisk har påvirket salg og kjøp av IT- og teleutstyr er ikke kjent, men angrepet har vridd oppmerksomheten bort fra bransjen. En rekke lanseringer, messer og annen markeds- og informasjonsaktivitet er avlyst eller utsatt.

Analytikere mener at terrorangrepet vil øke antallet selskaper som snart sender ut resultatvarsler for tredje kvartal.

Dette skyldes at mange av kundene inngår kontrakter mot slutten av hvert kvartal. Terrorangrepet kan derfor ha utsatt mange beslutninger og vil svekke tredje kvartal som er ferdig om 10 dager. I tillegg kommer rene logistikkforstyrrelser som forplanter seg gjennom amerikansk industri.

24. august sa Cisco-sjef John Chambers at bunnen nå var nådd, men på mandag sa Oracle at det foreløpig ikke er noe som tyder på et oppsving.

I går ble det servert flere dårlige nyheter i USA. Elektronikk-produsenten Solectron sier at salget faller på nytt. Andre negative signaler fra USA i går er at fiberoptikk-selskapet JDS Uniphase øker sine avskrivninger.
3Com la også frem et større tap enn ventet i deres første finanskvartal. Selskapet skal redusere staben med ytterligere 1.000 stillinger. Heller ikke programvareselskapet Adobe hadde gode nyheter. Resultatet for deres tredje kvartal endte opp som ventet, men det gjorde ikke omsetningen.

Til toppen