Test Android Auto-apper uten å kjøpe ny bil

Google med nytt verktøy for utviklere.

Test Android Auto-apper uten å kjøpe ny bil
Hyundai i USA var først i verden med å levere biler utstyrt med Android Auto. Flere bilprodusenter har lovet å komme med det samme senere i år, enten som en separat løsning eller i kombinasjon med Apple CarPlay. Bilde: Hyundai

Mer enn et år etter at Google første gang viste fram Android Auto, og tre måneder etter den første bilmodellen med Android Auto kom på markedet, er det fortsatt svært langt mellom mulighetene for applikasjonsutviklere til å teste hvordan appene deres faktisk fungerer i et slikt system.

For selv om Android Auto istedenfor å være en egen applikasjonsplattform, i stedet handler om å integrere brukerens Android-enheter med bilen, så er det nødvendig for utviklere av Android Auto-tilpassede mobilapper å teste at integrasjonen faktisk fungerer som tenkt.

Til nå har app-utviklere med Android Auto i tankene måttet brukere flere separate verktøy, inkludert Media Browser- og Messaging-simulatorene, for å teste sine apper i et Android Auto-lignende system.

Les mer: Hyundai først med Android Auto 

Desktop Head Unit

I går kunngjorde Google en nyhet som skal gjøre dette lettere, uten at utviklerne må investere i ny bil eller maskinvare.

Det dreier seg om Desktop Head Unit (DHU), et testverktøy for pc-er som skal gjøre det mulig å simulere dashbordet til et kjøretøy.

Desktop Head Unit
Desktop Head Unit fungerer som en pc-basert Android Auto-simulator som kan kommunisere med utviklerens Android-enhet. Bilde: Google
 

– DHU får din arbeidsstasjon til å opptre som en Android Auto-enhet som til testformål emulerer opplevelsen i bilen. Så snart du har installert DHU-en, kan du teste dine Android Auto-apper ved å koble sammen mobilen og arbeidsstasjonen din via USB. Telefonen din vil opptre som om den er koblet til en bil. Appen vises på arbeidsstasjonen, på samme måte som den vises i en bil, skriver Josh Gorden, utviklerkontakt hos Google, i et blogginnlegg.

DHU kan installeres direkte fra Android SDK Manager og kjøres på både Windows-, OS X- og Linux-baserte pc-er. Bruk av både DHU og Android Auto krever at en egen Android Auto-app er installert på Android-enheten.

Støtter både Apple og Google: Denne boksen kan gjøre «alle» biler smarte